jadłospis
OBOWIĄZUJE OD 20.05 DO 24.05.19
Poniedziałek 20.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa jarzynowa |
7,9 |
250g |
146 |
2 |
Racuchy z bananem |
1,3,7 |
2szt |
685 |
3 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 831
Wtorek 21.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa koperkowa z zacierką |
1,7,9 |
250g |
67 |
2 |
Karczek wp smażony z cebulą |
1 |
120g |
385 |
3 |
Kasza gryczana |
100g |
168 |
|
4 |
Sałatka z buraków |
90g |
76 |
|
5 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 738
Środa 22.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Kapuśniak z kap.kiszonej |
9 |
250g |
232 |
2 |
Makaron z pieczarkami i mięsem |
1,7 |
300g |
448 |
3 |
Kompot |
200ml |
36 |
RAZEM 716
Czwartek 23.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Krupnik z kaszy manny |
1,9 |
250g |
62 |
2 |
Kotlet mielony rybny |
1,3,4 |
100g |
340 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z ogórka kiszonego i marchwi |
10 |
90g |
67 |
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 597
Piątek 24.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zalewajka z ziemniakami |
1,7 |
250g |
283 |
2 |
Ryż z musem truskawkowym i jogurtem |
7 |
200g |
335 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 660
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016