Jadłospis
OBOWIĄZUJE OD 03.06 DO 07.06.19
Poniedziałek 03.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną |
7,9 |
250g |
90 |
2 |
Makaron zapiekany z mięsem i sosem beszamelowym |
1,7,9 |
250g |
470 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 602
Wtorek 04.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
77 |
2 |
Naleśniki z serkiem homogenizowanym naturalnym i miodem i musem truskawkowym |
1,3,7 |
2szt |
486 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 605
Środa 05.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Krupnik z kaszy jaglanej |
1,9 |
250g |
74 |
2 |
Placki warzywne |
1,3,7 |
2szt |
665 |
3 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 739
Czwartek 06.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa koperkowa z ryżem ze śmietaną |
7,9 |
250g |
88 |
2 |
Kotlet pożarski |
1,3,7 |
90g |
383 |
3 |
Ziemniaki młode z koperkiem |
150g |
131 |
|
4 |
Surówka z ogórków św i pomidorów ze śmietaną |
7 |
100g |
56 |
5 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 700
Piątek 07.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Fasolka po bretońsku |
1 |
250g |
419 |
2 |
Bułka mini |
1 |
1szt |
136 |
3 |
Kompot |
200ml |
36 |
RAZEM 591
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016