jadłospis 10.06-14.06.2019r.
OBOWIĄZUJE OD 10.06 DO 14.06.19
Poniedziałek 10.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa jarzynowa z manną ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
75 |
2 |
Makaron z truskawkami |
1,7 |
250g |
460 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 577 Wtorek 11.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa pomidorowa z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
81 |
2 |
Podudzia z kurczaka pieczone |
1szt |
352 |
|
3 |
Ryż z masłem i curry |
7 |
100g |
214 |
4 |
Mizeria ze śmietaną |
7 |
90g |
54 |
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 701
Środa 12.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa pieczarkowa z łazankami ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
105 |
2 |
Paluszki rybne panierowane pieczone |
1,3,4,7 |
100g |
275 |
3 |
Ziemniaki młode z koperkiem |
150g |
131 |
|
4 |
Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią |
90g |
74 |
|
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 627
Czwartek 13.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
156 |
2 |
Stek wp z cebulą |
1 |
90g |
401 |
3 |
Kasza jęczmienna |
1 |
100g |
164 |
4 |
Sałatka z buraków |
90g |
76 |
|
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 797
Piątek 14.06
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Żurek z jajkiem ze śmietaną |
1,3,7 |
250g |
221 |
2 |
Pieczonki |
220g |
457 |
|
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 591
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016