Jadłospis 09.12-13.12.19r.
OBOWIĄZUJE OD 09.12 DO 13.12.19
Poniedziałek 09.12
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 77 |
2 | Kluski śląskie z masłem i bułką tartą | 1,3,7 | 250g | 481 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 600
Wtorek 10.12
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Fasolka po bretońsku | 1 | 250g | 419 |
2 | Bułka mini | 1 | 1szt | 136 |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 555
Czwartek 12.12
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krupnik z kaszy jaglanej | 1,9 | 250g | 62 |
2 | Spaghetti z sosem mięsnym | 1 | 240g | 500 |
5 | Sok pomarańczowy z wodą | 200ml | 80 |
RAZEM 642
Piątek 13.12
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Kapuśniak z kap.kiszonej | 9 | 250g | 200 |
2 | Ryż z musem truskawkowym i jogurtem | 7 | 200g | 335 |
3 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 535
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy
z dnia 26 lipca 2016