Jadłospis 07.01-10.01.20r.
OBOWIĄZUJE OD 07.01 DO 10.01.20
Wtorek 07.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 77 |
2 | Kluski śląskie z mięsem i tłuszczem | 1,3 | 250g | 491 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 610
Środa 08.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa włoska z makaronem ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 139 |
2 | Kotlet pożarski | 1,3,7 | 90g | 383 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z kap.pekińskiej z marchwią | 90g | 73 | |
5 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 759
Czwartek 09.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 96 |
2 | Placki ziemniaczane po węgiersku | 1,3 | 200g | 688 |
3 | Sok z czarnej porzeczki z wodą | 200ml | 80 |
RAZEM 864
Piątek 10.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zalewajka z ziemniakami ze śmietaną | 1,7 | 250g | 283 |
2 | Ryż z jabłkami | 1,7 | 250g | 344 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem , jogurt naturalny | 200ml | 42 |
RAZEM 669
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016