Jadłospis 10.02-14.02.2020r.
OBOWIĄZUJE OD 10.02 DO 14.02.20
Poniedziałek 10.02
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa włoska z makaronem ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
139 |
2 |
Wątróbka drobiowa duszona |
1 |
90g |
195 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią |
90g |
74 |
|
5 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 578 Wtorek 11.02
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa pomidorowa z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
81 |
2 |
Karczek wp smażony z cebulą |
1 |
120g |
485 |
3 |
Kasza pęczak z soczewicą |
1 |
100g |
234 |
4 |
Sałata lodowa ze śmietaną |
7 |
80g |
48 |
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 848
Środa 12.02
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Rosół z makaronem |
1,9 |
250g |
182 |
2 |
Podudzia z kurczaka pieczone |
1szt |
352 |
|
3 |
Ryż z masłem i curry |
7 |
100g |
214 |
4 |
Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną |
7,1 |
70g |
54 |
5 |
Kompot |
200ml |
36 |
RAZEM 838
Czwartek 13.02
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa brokułowa z manną ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
76 |
2 |
Makaron z pieczarkami i mięsem |
1,7 |
300g |
548 |
3 |
Sok jabłkowy z wodą |
200ml |
80 |
RAZEM 746
Piątek 14.02
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Krupnik z kaszy jaglanej |
9 |
250g |
62 |
2 |
Kotlet mielony rybny |
1,3,4 |
100g |
340 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z marchwi i jabłka |
100g |
42 |
|
5 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 614
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016