PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 10.02-14.02.2020r.

7 lutego 2020 Autor: Agnieszka Niziórska 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 10.02 DO 14.02.20

Poniedziałek 10.02

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa włoska z makaronem ze śmietaną

1,7,9

250g

139

2

Wątróbka drobiowa duszona

1

90g

195

3

Ziemniaki

150g

128

4

Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią

90g

74

5

Herbata z cytryną i cukrem

200ml

42

RAZEM 578 Wtorek 11.02

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa pomidorowa z zacierką ze śmietaną

1,7,9

250g

81

2

Karczek wp smażony z cebulą

1

120g

485

3

Kasza pęczak z soczewicą

1

100g

234

4

Sałata lodowa ze śmietaną

7

80g

48

5

Woda z cytryną

200ml

RAZEM 848

Środa 12.02

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Rosół z makaronem

1,9

250g

182

2

Podudzia z kurczaka pieczone

1szt

352

3

Ryż z masłem i curry

7

100g

214

4

Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną

7,1

70g

54

5

Kompot

200ml

36

RAZEM 838

Czwartek 13.02

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa brokułowa z manną ze śmietaną

1,7,9

250g

76

2

Makaron z pieczarkami i mięsem

1,7

300g

548

3

Sok jabłkowy z wodą

200ml

80

RAZEM 746

Piątek 14.02

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Krupnik z kaszy jaglanej

9

250g

62

2

Kotlet mielony rybny

1,3,4

100g

340

3

Ziemniaki

150g

128

4

Surówka z marchwi i jabłka

100g

42

5

Herbata z cytryną i cukrem

200ml

42

RAZEM 614

Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016


Skip to content