PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 17.02-21.02.2020r.

16 lutego 2020 Autor: Agnieszka Niziórska 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE  OD  17.02  DO  21.02.20

Poniedziałek  17.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną 7,9 250g 98
2 Jajko sadzone 3 1szt 142
3 Ziemniaki   150g 128
4 Fasolka szparagowa  z masłem 1,7 80g 132
5 Kompot   200ml 42

                                                                                                                                     RAZEM           542   Wtorek   18.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną 1,7,9 250g 67
2 Kotlet mielony wp 1,3 100g 383
3 Ziemniaki   150g 128
4 Buraki zasmażane 7 90g 101
5 Herbata z cytryną i cukrem   200ml 42

                                                                                                                                      RAZEM           721 

            Środa   19.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Boeuf strogonof 1 250g 354
2 Bułka mini 1 1szt 136
3 Herbata z cytryną i cukrem , owoc   200ml 42

                                                                                                                                      RAZEM            532

               Czwartek   20.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Kapuśniak z kap.kiszonej 9 250g 200
2 Gulasz drobiowy z makaronem 1,7 250g 498
3 Kompot   200ml 42

                                                                                                                                        RAZEM          740

            Piątek   21.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa fasolowa z boczkiem 9 250g 199
2 Ryż z musem truskawkowym i jogurtem 7 200g 335
3 Woda  z cytryną   200ml  

                                                                                                                                           RAZEM       534

 

 

Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016


Skip to content