Jadłospis 17.02-21.02.2020r.
OBOWIĄZUJE OD 17.02 DO 21.02.20
Poniedziałek 17.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250g | 98 |
2 | Jajko sadzone | 3 | 1szt | 142 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Fasolka szparagowa z masłem | 1,7 | 80g | 132 |
5 | Kompot | 200ml | 42 |
RAZEM 542 Wtorek 18.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 67 |
2 | Kotlet mielony wp | 1,3 | 100g | 383 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Buraki zasmażane | 7 | 90g | 101 |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 721
Środa 19.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Boeuf strogonof | 1 | 250g | 354 |
2 | Bułka mini | 1 | 1szt | 136 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem , owoc | 200ml | 42 |
RAZEM 532
Czwartek 20.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Kapuśniak z kap.kiszonej | 9 | 250g | 200 |
2 | Gulasz drobiowy z makaronem | 1,7 | 250g | 498 |
3 | Kompot | 200ml | 42 |
RAZEM 740
Piątek 21.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa fasolowa z boczkiem | 9 | 250g | 199 |
2 | Ryż z musem truskawkowym i jogurtem | 7 | 200g | 335 |
3 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 534
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016