jadłospis 02.03-06.03.2020r.
OBOWIĄZUJE OD 02.03 DO 06.03.20
Poniedziałek 02.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną |
7,9 |
250g |
90 |
2 |
Kartacze z mięsem i tłuszczem |
1,3 |
250g |
491 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 623 Wtorek 03.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
67 |
2 |
Filet z indyka pieczony |
90g |
203 |
|
3 |
Kasza gryczana |
100g |
268 |
|
4 |
Surówka z marchwi i brzoskwini |
90g |
42 |
|
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 580
Środa 04.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Barszcz czerwony z ziemniakami |
9 |
250g |
219 |
2 |
Łazanki z kapustą i boczkiem |
1 |
250g |
467 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem , owoc |
200ml |
42 |
RAZEM 728
Czwartek 05.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Krupnik z kaszy manny |
1,9 |
250g |
55 |
2 |
Bitki wp duszone z cebulą |
1 |
120g |
588 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną |
7,1 |
70g |
54 |
5 |
Kompot |
200ml |
36 |
RAZEM 861
Piątek 06.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zalewajka z ziemniakami ze śmietaną |
1,7 |
250g |
283 |
2 |
Ryż z jabłkami |
1,7 |
250g |
344 |
3 |
Woda z cytryną , jogurt naturalny |
200ml |
RAZEM 627
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016