Jadłospis 09.03-13.03.2020r.
OBOWIĄZUJE OD 09.03 DO 13.03.20
Poniedziałek 09.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
77 |
2 |
Kluski śląskie z masłem i bułką tartą |
1,3,7 |
250g |
481 |
3 |
Sok z czarnej porzeczki z wodą |
200ml |
80 |
RAZEM 638 Wtorek 10.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
67 |
2 |
Kotlet schabowy panierowany smażony |
1,3 |
100g |
450 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z selera z żurawiną ze śmietaną |
7,9 |
80g |
77 |
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 722
Środa 11.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa włoska z makaronem ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
139 |
2 |
Pieczeń z karczku w sosie własnym |
1 |
150g |
382 |
3 |
Kasza orkiszowa z pomidorami |
1 |
100g |
167 |
4 |
Surówka z kap.czerwonej z jabłkiem |
90g |
88 |
|
5 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 818
Czwartek 12.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
96 |
2 |
Risotto z mięsem i warzywami |
1,9,10 |
250g |
482 |
3 |
Kompot |
200ml |
36 |
RAZEM 614
Piątek 13.03
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Krupnik z kaszy jęczmiennej |
1,9 |
250g |
60 |
2 |
Filet rybny miruna panierowana smażona |
1,3,4 |
110g |
371 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z ogórka kiszonego i marchwi |
90g |
67 |
|
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 626
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016