PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 09.03-13.03.2020r.

9 marca 2020 Autor: Agnieszka Niziórska 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 09.03 DO 13.03.20

Poniedziałek 09.03

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną

1,7,9

250g

77

2

Kluski śląskie z masłem i bułką tartą

1,3,7

250g

481

3

Sok z czarnej porzeczki z wodą

200ml

80

RAZEM 638 Wtorek 10.03

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną

1,7,9

250g

67

2

Kotlet schabowy panierowany smażony

1,3

100g

450

3

Ziemniaki

150g

128

4

Surówka z selera z żurawiną ze śmietaną

7,9

80g

77

5

Woda z cytryną

200ml

RAZEM 722

Środa 11.03

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa włoska z makaronem ze śmietaną

1,7,9

250g

139

2

Pieczeń z karczku w sosie własnym

1

150g

382

3

Kasza orkiszowa z pomidorami

1

100g

167

4

Surówka z kap.czerwonej z jabłkiem

90g

88

5

Herbata z cytryną i cukrem

200ml

42

RAZEM 818

Czwartek 12.03

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną

1,7,9

250g

96

2

Risotto z mięsem i warzywami

1,9,10

250g

482

3

Kompot

200ml

36

RAZEM 614

Piątek 13.03

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Krupnik z kaszy jęczmiennej

1,9

250g

60

2

Filet rybny miruna panierowana smażona

1,3,4

110g

371

3

Ziemniaki

150g

128

4

Surówka z ogórka kiszonego i marchwi

90g

67

5

Woda z cytryną

200ml

RAZEM 626

Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016


Skip to content