Jadłospis od 14.09 do 18.09.2020r.
OBOWIĄZUJE OD 14.09 DO 18.09.20
Poniedziałek 14.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krem z brokułów z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 76 |
2 | Kluski śląskie z masłem i bułką tartą | 1,3,7 | 250g | 481 |
3 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 693
Wtorek 15.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 96 |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | 352 | |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Sałata lodowa ze śmietaną | 7 | 80g | 48 |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 624
Środa 16.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Żurek z jajkiem | 1,3,7 | 250g | 121 |
2 | Bitki wp duszone z cebulą | 1 | 120g | 488 |
3 | Kasza jęczmienna | 1 | 100g | 164 |
4 | Ogórek kiszony | 70g | 8 | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 823
Czwartek 17.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 67 |
2 | Gołąbki z mięsem i ryżem ,sos pomidorowy | 1,7 | 200g | 451 |
3 | Chleb żytni | 1 | 70g | 181 |
4 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 735
Piątek 18.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną | 7,9 | 250g | 96 |
2 | Placki ziemniaczane ze śmietaną | 1,3,7 | 2szt | 709 |
3 | Sok pomarańczowy z wodą,owoc | 200ml | 80 |
RAZEM 885
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016J
Kategoria:
Edukacja wczesnoszkolna, Z życia świetlicy, Z życia szkoły