Jadłospis 19.10-23.10
OBOWIĄZUJE OD 19.10 DO 23.10.20
Poniedziałek 19.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 96 |
2 | Kopytka z sosem pieczarkowym | 1,3,7 | 250g | 396 |
3 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 528
Wtorek 20.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa ziemniaczana | 9 | 250g | 240 |
2 | Łazanki z kapustą i boczkiem | 1 | 250g | 467 |
3 | Woda z cytryną , owoc | 200ml |
RAZEM 707
Środa 21.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa brokułowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 76 |
2 | Pulpety w sosie pomidorowym | 1,3,7 | 150g | 400 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Ogórek kiszony | 70g | 8 | |
5 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 648
Czwartek 22.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Rosół z makaronem | 1,9 | 250g | 182 |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | 352 | |
3 | Ryż z masłem i curry | 7 | 100g | 214 |
4 | Surówka z selera z żurawiną ze śmietaną | 7,9 | 80g | 77 |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 867
Piątek 23.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krupnik z kaszy jaglanej | 9 | 250g | 62 |
2 | Filet rybny panierowany w jarzynach | 1,3,4,7,9 | 170g | 495 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 685
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016
Kategoria:
Edukacja wczesnoszkolna, Z życia świetlicy, Z życia szkoły