Jadłospis 26.10-30.10
OBOWIĄZUJE OD 26.10 DO 30.10.20 r.
Poniedziałek 26.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa szczawiowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250g | 91 |
2 | Makaron zapiekany z mięsem i sosem beszamelowym | 1,7,9 | 250g | 470 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 603
Wtorek 27.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 67 |
2 | Gulasz wp | 1 | 150g | 323 |
3 | Kasza jęczmienna | 1 | 120g | 196 |
4 | Papryka czerwona św cząstki | 50g | 14 | |
5 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 636
Środa 28.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa włoska z makaronem ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 139 |
2 | Karczek wp smażony z cebulą | 1 | 120g | 485 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z kap.czerwonej z jabłkiem | 90g | 88 | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 840
Czwartek 29.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Barszcz czerwony z fasolą | 9 | 250g | 158 |
2 | Risotto z mięsem i warzywami | 1,9,10 | 250g | 482 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 682
Piątek 30.10
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zalewajka z ziemniakami ze śmietaną | 1,7 | 250g | 283 |
2 | Naleśniki z serkiem homogenizowanym naturalnym i miodem | 1,3,7 | 2szt | 486 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 811
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016
Kategoria:
Edukacja wczesnoszkolna, Z życia świetlicy, Z życia szkoły