Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
8 listopada obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.
W tym roku wszystkie święta obchodzimy wyjątkowo, ponieważ musimy dostosować się do obostrzeń związanych z epidemią.
Daliśmy radę, ale musieliśmy troszkę zmienić nasze plany związane ze wspólnym, zdrowym i kolorowym śniadaniem.
Świętować mieliśmy 9 listopada, jednakże okazało się, że tego dnia młodsze klasy mają przejść na nauczanie zdalne,
dlatego postanowiliśmy, że wspólne śniadanie „na żywo” zjemy w piątek 6 listopada.
Przyłączyliśmy się do ogólnopolskich akcji
Śniadaniówka pełna warzyw i owoców
oraz internetowej akcji #TALERZPEŁENWARZYW
organizowanych przez Fundację Dobrze Jemy ze szkołą na Widelcu
Było naprawdę smacznie, zdrowo i kolorowo 🙂
Domowe talerze pełne warzyw:
Tak wyglądały pyszne szkolne śniadanka: