Jadłospis 08.02-12.02.2021r.
OBOWIĄZUJE OD 08.02 DO 12.02.21
Poniedziałek 08.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250g | 90 |
2 | Kluski śląskie z masłem i bułką tartą | 1,3,7 | 250g | 481 |
3 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 607
Wtorek 09.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Rosół z makaronem | 1,9 | 250g | 182 |
2 | Kotlet z piersi z kurczaka panierowany smażony | 1,3 | 110g | 442 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z marchwi i brzoskwini | 90g | 42 | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 794
Środa 10.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną | 7,9 | 250g | 63 |
2 | Makaron z pieczarkami i mięsem | 1,7 | 300g | 548 |
3 | Sok pomarańczowy z wodą | 200ml | 80 |
RAZEM 691
Czwartek 11.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa pomidorowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 81 |
2 | Paluszki rybne panierowane pieczone | 1,3,4,7 | 100g | 275 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Ogórek kiszony | 70g | 8 | |
3 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 528
Piątek 12.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Kapuśniak z kap.kiszonej | 9 | 250g | 200 |
2 | Ryż z jabłkami , jogurt naturalny | 1,7 | 250g | 344 |
3 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 544
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016
Kategoria:
Z życia szkoły