jadłospis 15.02-19.02.2021r.
OBOWIĄZUJE OD 15.02 DO 19.02.21
Poniedziałek 15.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa kalafiorowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 100 |
2 | Wątróbka drobiowa duszona | 1 | 90g | 195 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | 74 | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 539
Wtorek 16.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemnikami ze śmietaną | 3,7,9 | 250g | 163 |
2 | Placki warzywne | 1,3,7 | 2szt | 665 |
3 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 828
Środa 17.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 82 |
2 | Kotlet mielony rybny | 1,3,4 | 100g | 340 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z marchwi i jabłka | 100g | 42 | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 634
Czwartek 18.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 96 |
2 | Bitki wp duszone z cebulą | 1 | 120g | 488 |
3 | Kasza jęczmienna | 1 | 100g | 164 |
4 | Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną | 7,1 | 70g | 54 |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 802
Piątek 19.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa fasolowa z boczkiem | 9 | 250g | 199 |
2 | Makaron z serem | 1,7 | 210g | 450 |
3 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 685
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016
Kategoria:
Edukacja wczesnoszkolna, Z życia świetlicy, Z życia szkoły