Jadłospis od 19.09 do 23.09.2022
OBOWIĄZUJE OD 19.09 DO 23.09.22
Poniedziałek 19.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Żurek z jajkiem ze śmietaną | 1,3,7 | 250g |
2 | Makaron zapiekany z mięsem i sosem beszamelowym | 1,7,9 | 250g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Wtorek 20.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Gulasz wp | 1 | 150g |
3 | Kasza jęczmienna | 1 | 120g |
4 | Papryka czerwona św cząstki | 50g | |
5 | Kompot ze śliwek | 200ml |
Środa 21.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Gołąbki z mięsem i ryżem, sos pomidorowy | 1,7 | 200g |
2 | Chleb żytni | 1 | 70g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem, ciastka zbożowe | 200ml |
Czwartek 22.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Rosół z makaronem | 1,9 | 250g |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Mizeria ze śmietaną | 7 | 90g |
5 | Kompot ze śliwek | 200ml |
Piątek 23.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik z kaszy jaglanej | 9 | 250g |
2 | Filet rybny miruna panierowana smażona | 1,3,4 | 110g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.