Jadłospis od 21.11 do 25.11.22
Poniedziałek 21.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną | 7.9 | 250g |
2 | Kluski śląskie z masłem i bułką tartą | 1,3,7 | 250g |
3 | Kompot | 200ml |
Wtorek 22.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Placki ziemniaczane po węgiersku | 1.3 | 200g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Środa 23.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Żurek z jajkiem ze śmietaną | 1,3,7 | 250g |
2 | Łazanki z kapustą i boczkiem | 1 | 250g |
3 | Woda z cytryną, mus owocowy | 200ml |
Czwartek 24.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa kalafiorowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Kotlet pożarski | 1,3,7 | 90g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z ogórków św i pomidorów ze śmietaną | 7 | 100g |
5 | Kompot | 200ml |
Piątek 25.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik z kaszy jaglanej | 9 | 250g |
2 | Kostka rybna panierowana pieczona w jarzynach | 1,3,4,7,9 | 170g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Woda z cytryną | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.
Kategoria:
Z życia szkoły