Jadłospis 6-10.02.2023
OBOWIĄZUJE OD 06.02.23 DO 10.02.23
Poniedziałek 06.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa kalafiorowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Kluski śląskie z masłem i bułką tartą | 1,3,7 | 250g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem Mus warzywny Kubuś | 200ml |
Wtorek 07.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa sorfelino | 7,9 | 250g |
2 | Gulasz wp | 1 | 150g |
3 | Kasza jęczmienna | 1 | 120g |
4 | Papryka czerwona św cząstki | 50g | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Środa 08.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik z kaszy jaglanej | 9 | 250g |
2 | Kotlet z piersi z kurczaka panierowany smażony | 1,3 | 110g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z marchwi i jabłka | 100g | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Czwartek 09.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Żurek z jajkiem ze śmietaną | 1,3,7 | 250g |
2 | Makaron z pieczarkami i mięsem | 1,7 | 300g |
3 | Woda z cytryną | 200ml |
Piątek 10.03
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Paluszki rybne panierowane pieczone | 1,3,4,7 | 100g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r