PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 27.02 – 03.03.2023

27 lutego 2023 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 27.02.23 DO 03.02.23                      

Poniedziałek 27.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Kapuśniak z kap.kiszonej 9 250g
2 Makaron z serem 1,7 210g
3 Herbata z cytryną i cukrem   200ml

                                                                                                                                                                                             

Wtorek 28.02

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa jarzynowa z manną  ze śmietana 1,7,9 250g
2 Placki ziemniaczane ze śmietaną 1,3,7 2szt
3 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                                                                                          

Środa 01.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Krupnik z kaszy jaglanej 9 250g
2 Kotlet schabowy panierowany smażony 1,3 100g
3 Ziemniaki   150g
4 Surówka z marchwi z jogurtem 7 80g
5 Kompot    200ml

                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                               

                Czwartek 02.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa pieczarkowa z łazankami  ze śmietaną 1,7,9 250g
2 Risotto z mięsem i warzywami 1,9,10 250g
3 Herbata z cytryną i cukrem   200ml

                                                                                                                                                                                               

                Piątek 03.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa z fasolki szparagowej  ze śmietaną 7,9 250g
2 Kotlet mielony rybny 1,3,4 100g
3 Ziemniaki   150g
4 Surówka z por i jabłek 7 90g
5 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                                              

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content