PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 6.03.-10.03.2023

3 marca 2023 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 06.03.23 DO 10.03.23                      

Poniedziałek 06.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa kalafiorowa z zacierką ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Kartacze z mięsem i tłuszczem 1,3 250g
3 Kompot   200ml

                                                                                                                                                                                                 

Wtorek 07.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zalewajka z ziemniakami 1,7 250ml
2 Ryż po meksykańsku   240g
3 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                                                                                                          

Środa 08.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Bigos   280g
2 Bułka mini 1 1szt
3 Herbata z cytryną i cukrem  owoc   200ml

                                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                               

                Czwartek 09.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa pomidorowa z zacierką  ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Karczek wp smażony z cebulą 1 120g
3 Kasza gryczana   120g
4 Surówka z selera z żurawiną ze śmietaną 7,9 80g
5 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                                               

                Piątek 10.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Krupnik z kaszy manny 1,9 250ml
2 Filet rybny miruna panierowana smażona 1,3,4 110g
3 Ziemniaki   150g
4 Surówka z ogórka kiszonego i marchwi   90g
5 Herbata z cytryną i cukrem   200ml

                                                                                                                                                                                                

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content