PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis od 17.04.2023 do 21.04.2023

14 kwietnia 2023 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 17.04.2023 DO 21.04.2023                   

Poniedziałek 17.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną 7,9 250ml
2 Jajko sadzone 3 1szt
3 Ziemniaki   150g
4 Fasolka szparagowa mr z masłem i bułką tarta 1,7 80g
5 Kompot   owoc   200ml

                                                                                                                                                                                           

Wtorek 18.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa pomidorowa z makaronem  ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Kotlet pożarski 1,3,7 90g
3 Ziemniaki   150g
4 Surówka z por i jabłek 7 90g
5 Herbata z cytryną i cukrem    200ml

                                                                                                                                                                                                          

Środa 19.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa kalafiorowa  z manną  ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Bitki wp duszone z cebulą 1 120g
3 Kasza jęczmienna 1 100g
4 Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią   90g
5 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                           

                                                                                                 

                Czwartek 20.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Krupnik z kaszy jęczmiennej 9 250ml
2 Filet rybny miruna panierowana smażona 1,3,4 110g
3 Ryż brązowy   100g
4 Surówka z marchwi i jabłka   100g
5 Kompot    200ml

                                                                                                                                                                                               

                Piątek 21.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Barszcz czerwony z ziemniakami 9 250ml
2 Makaron  z truskawkami 1,7 250g
3 Herbata z cytryną i cukrem    200ml

                                                                                                                                                                               

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content