Jadłospis od 17.04.2023 do 21.04.2023
OBOWIĄZUJE OD 17.04.2023 DO 21.04.2023
Poniedziałek 17.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250ml |
2 | Jajko sadzone | 3 | 1szt |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Fasolka szparagowa mr z masłem i bułką tarta | 1,7 | 80g |
5 | Kompot owoc | 200ml |
Wtorek 18.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa pomidorowa z makaronem ze śmietaną | 1,7,9 | 250ml |
2 | Kotlet pożarski | 1,3,7 | 90g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z por i jabłek | 7 | 90g |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Środa 19.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa kalafiorowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250ml |
2 | Bitki wp duszone z cebulą | 1 | 120g |
3 | Kasza jęczmienna | 1 | 100g |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Czwartek 20.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik z kaszy jęczmiennej | 9 | 250ml |
2 | Filet rybny miruna panierowana smażona | 1,3,4 | 110g |
3 | Ryż brązowy | 100g | |
4 | Surówka z marchwi i jabłka | 100g | |
5 | Kompot | 200ml |
Piątek 21.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Barszcz czerwony z ziemniakami | 9 | 250ml |
2 | Makaron z truskawkami | 1,7 | 250g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r