Jadłospis 06.05-10.05.2019r.
OBOWIĄZUJE OD 06.05 DO 10.05.19
Poniedziałek 06.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
77 |
2 |
Kluski śląskie z masłem i bułką tartą |
1,3,7 |
250g |
481 |
3 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 600
Wtorek 07.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa włoska z makaronem ze śmietaną |
1,7,9 |
250g |
139 |
2 |
Podudzia z kurczaka pieczone |
1szt |
352 |
|
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Sałata lodowa ze śmietaną |
7 |
80g |
48 |
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 667
Środa 08.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa sorfelino ze śmietaną |
7,9 |
250g |
157 |
2 |
Gulasz drobiowy z makaronem |
1,7 |
250g |
498 |
3 |
Sok jabłkowy z wodą |
200ml |
80 |
RAZEM 735
Czwartek 09.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną |
7,9 |
250g |
90 |
2 |
Stek wp z cebulą |
1 |
90g |
401 |
3 |
Kasza pęczak z soczewicą |
1 |
100g |
234 |
4 |
Buraki zasmażane |
7 |
90g |
101 |
5 |
Herbata z cytryną i cukrem |
200ml |
42 |
RAZEM 868
Piątek 10.05
Lp |
Zestaw obiadowy |
Alergeny |
Wielkość porcji |
Wartość kaloryczna |
1 |
Krupnik z kaszy manny |
1,9 |
250g |
55 |
2 |
Filet rybny miruna panierowana smażona |
1,3,4 |
110g |
371 |
3 |
Ziemniaki |
150g |
128 |
|
4 |
Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią |
90g |
74 |
|
5 |
Woda z cytryną |
200ml |
RAZEM 628
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016