PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 06.05-10.05.2019r.

30 kwietnia 2019 Autor: Agnieszka Niziórska 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 06.05 DO 10.05.19

Poniedziałek 06.05

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną

1,7,9

250g

77

2

Kluski śląskie z masłem i bułką tartą

1,3,7

250g

481

3

Herbata z cytryną i cukrem

200ml

42

RAZEM 600

Wtorek 07.05

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa włoska z makaronem ze śmietaną

1,7,9

250g

139

2

Podudzia z kurczaka pieczone

1szt

352

3

Ziemniaki

150g

128

4

Sałata lodowa ze śmietaną

7

80g

48

5

Woda z cytryną

200ml

RAZEM 667

Środa 08.05

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa sorfelino ze śmietaną

7,9

250g

157

2

Gulasz drobiowy z makaronem

1,7

250g

498

3

Sok jabłkowy z wodą

200ml

80

RAZEM 735

Czwartek 09.05

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną

7,9

250g

90

2

Stek wp z cebulą

1

90g

401

3

Kasza pęczak z soczewicą

1

100g

234

4

Buraki zasmażane

7

90g

101

5

Herbata z cytryną i cukrem

200ml

42

RAZEM 868

Piątek 10.05

Lp

Zestaw obiadowy

Alergeny

Wielkość porcji

Wartość kaloryczna

1

Krupnik z kaszy manny

1,9

250g

55

2

Filet rybny miruna panierowana smażona

1,3,4

110g

371

3

Ziemniaki

150g

128

4

Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią

90g

74

5

Woda z cytryną

200ml

RAZEM 628

Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016


Skip to content