jadłospis 03.02-07.02.2020r.
OBOWIĄZUJE OD 03.02 DO 07.02.20
Poniedziałek 03.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa ogórkowa z ziemniakami ze śmietaną | 7,9 | 250g | 140 |
2 | Makaron zapiekany z mięsem i sosem beszamelowym | 1,7,9 | 250g | 470 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 652 Wtorek 04.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z zielonego groszku z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 96 |
2 | Kotlet z piersi z kurczaka panierowany smażony | 1,3 | 110g | 442 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Kapusta kiszona zasmażana | 1,7 | 100g | 87 |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 753
Środa 05.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa kalafiorowa ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 74 |
2 | Pulpety w sosie pomidorowym | 1,3,7 | 150g | 400 |
3 | Ryż | 100g | 177 | |
4 | Surówka z ogórka kiszonego i marchwi | 90g | 67 | |
5 | Sok pomarańczowy z wodą | 200ml | 80 |
RAZEM 798
Czwartek 06.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krupnik z kaszy manny | 1,9 | 250g | 55 |
2 | Filet rybny panierowany w jarzynach | 1,3,4,7,9 | 170g | 495 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 720
Piątek 07.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa porowa z zacierką ze śmietaną | 1,9,7 | 250g | 75 |
2 | Placki ziemniaczane ze śmietaną | 1,3,7 | 2szt | 809 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem , owoc | 200ml | 42 |
RAZEM 884
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016