Jadłospis 21.09-25.09.2020r.
Poniedziałek 21.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa ogórkowa z ziemniakami ze śmietaną | 7,9 | 250g | 140 |
2 | Makaron z pieczarkami i mięsem | 1,7 | 300g | 548 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 730
Wtorek 22.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Rosół z makaronem | 1,9 | 250g | 182 |
2 | Kotlet pożarski | 1,3,7 | 90g | 383 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z ogórków św i pomidorów ze śmietaną | 7 | 100g | 56 |
5 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 785
Środa 23.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krupnik z kaszy manny | 1,9 | 250g | 55 |
2 | Filet rybny miruna panierowana smażona | 1,3,4 | 110g | 371 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | 74 | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 670
Czwartek 24.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Fasolka po bretońsku | 1 | 250g | 519 |
2 | Bułka mini | 1 | 1szt | 136 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem,owoc | 200ml | 42 |
RAZEM 697
Piątek 25.09
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zalewajka z ziemniakami | 1,7 | 250g | 283 |
2 | Ryż z musem truskawkowym i jogurtem | 7 | 200g | 335 |
3 | Kompot ze śliwek | 200ml | 36 |
RAZEM 654
Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016
Kategoria:
Edukacja wczesnoszkolna, Z życia świetlicy, Z życia szkoły