jadłospis 17.05-21.05.2021r.
OBOWIĄZUJE OD 17.05 DO 21.05.21
Poniedziałek 17.05
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa włoska z makaronem ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 139 |
2 | Jajko sadzone | 3 | 1szt | 142 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Fasolka szparagowa z masłem | 1,7 | 80g | 132 |
5 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 577
Wtorek 18.05
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 156 |
2 | Risotto z mięsem i warzywami | 1,9,10 | 250g | 382 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 580
Środa 19.05
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa brokułowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g | 76 |
2 | Karczek wp smażony z cebulą | 1 | 120g | 485 |
3 | Kasza pęczak z soczewicą | 1 | 100g | 234 |
4 | Sałatka z buraków | 90g | 76 | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 871
Czwartek 20.05
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa grochowa z ziemniakami | 9 | 250g | 285 |
2 | Naleśniki z dżemem | 1,3,7 | 2szt | 513 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 840
Piątek 21.05
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krupnik z kaszy jaglanej | 9 | 250g | 62 |
2 | Kotlet mielony rybny | 1,3,4 | 100g | 340 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z ogórka kiszonego i marchwi | 90g | 67 | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 597
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.
Kategoria:
Z życia szkoły