PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 04.10.21 – 08.10.21

1 października 2021 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 04.10  DO 08.10.21        

                Poniedziałek 04.10

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną 7,9 250g 98
2 Placki warzywne 1,3,7 2szt 665
3 Woda z cytryną,owoc   200ml 42

                                                                                                                                                                                            RAZEM 805       

                Wtorek 05.10

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Krupnik zabielany z ziemniakami 1,7,9 250g 152
2 Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 1 250g 523
3 Sok z czarnej porzeczki z wodą   200ml 80

                                                                                                                                                                                            RAZEM 755

                Środa 06.10

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa brokułowa  z zacierką 1,7,9 250g 77
2 Filet z indyka pieczony   90g 203
3 Ziemniaki   150g 128
4 Surówka z ogórków św i pomidorów ze śmietaną 7 100g 56
5 Kompot ze śliwek   200ml 36

                                                                                                                                                                                            RAZEM 500

               

Czwartek 07.10

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa włoska z makaronem 1,7,9 250g 139
2 Pulpety w sosie pomidorowym 1,3,7 150g 400
3 Ryż   150g 128
4 Ogórek kiszony   70g 8
5 Herbata z cytryną i cukrem   200ml 42

                                                                                                                                                                                            RAZEM 717

               

Piątek 08.10

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa porowa z manną 1,9,7 250g 74
2 Filet rybny miruna panierowana smażona 1,3,4 110g 371
3 Ziemniaki   150g 128
4 Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią   90g 74
5 Woda z cytryną   200ml  

                                                                                                                                                                                            RAZEM 647

 

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content