Jadłospis od 17.01 do 21.01.2022
OBOWIĄZUJE OD 17.01 DO 21.01.22
Poniedziałek 17.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną | 7,9 | 250g | 63 |
2 | Spaghetti z sosem mięsnym | 1 | 240g | 500 |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 605
Wtorek 18.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Rosół z makaronem | 1,9 | 250g | 182 |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | 352 | |
3 | Ryż z masłem i curry | 7 | 100g | 214 |
4 | Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną | 7,1 | 70g | 54 |
5 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 838
Środa 19.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Krupnik z kaszy manny | 1,9 | 250g | 221 |
2 | Gulasz segedyński | 7 | 250g | 408 |
3 | Bułka mini | 1 | 1szt | 136 |
4 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml | 42 |
RAZEM 807
Czwartek 20.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250g | 90 |
2 | Kotlet mielony wp | 1,3 | 100g | 483 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Buraki zasmażane | 7 | 90g | 101 |
5 | Kompot | 200ml | 36 |
RAZEM 838
Piątek 21.01
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji | Wartość kaloryczna |
1 | Zupa pomidorowa z zacierką ze śmietaną | 7,9 | 250g | 98 |
2 | Filet rybny miruna panierowana smażona | 1,3,4 | 110g | 371 |
3 | Ziemniaki | 150g | 128 | |
4 | Surówka z marchwi i jabłka | 100g | 42 | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
RAZEM 639
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.