PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis od 17.01 do 21.01.2022

14 stycznia 2022 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 17.01  DO 21.01.22            

Poniedziałek 17.01

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną 7,9 250g 63
2 Spaghetti z sosem mięsnym 1 240g 500
3 Herbata z cytryną i cukrem 200ml 42

                                                                                                                                                                                            RAZEM   605     

                Wtorek 18.01

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Rosół z makaronem 1,9 250g 182
2 Podudzia z kurczaka pieczone 1szt 352
3 Ryż z masłem i curry 7 100g 214
4 Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną 7,1 70g 54
5 Kompot 200ml 36

                                                                                                                                                                                            RAZEM 838

                Środa 19.01

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Krupnik z kaszy manny 1,9 250g 221
2 Gulasz segedyński 7 250g 408
3 Bułka mini 1 1szt 136
4 Herbata z cytryną i cukrem 200ml 42

                                                                                                                                                                                            RAZEM 807

                Czwartek 20.01

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa ogórkowa z ryżem ze śmietaną 7,9 250g 90
2 Kotlet mielony wp 1,3 100g 483
3 Ziemniaki 150g 128
4 Buraki zasmażane 7 90g 101
5 Kompot 200ml 36

                                                                                                                                                                                            RAZEM 838

                Piątek 21.01

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji Wartość kaloryczna
1 Zupa pomidorowa z zacierką ze śmietaną 7,9 250g 98
2 Filet rybny miruna panierowana smażona 1,3,4 110g 371
3 Ziemniaki 150g 128
4 Surówka z marchwi i jabłka 100g 42
5 Woda z cytryną 200ml  

                                                                                                                                                                                            RAZEM 639

 

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content