Jadłospis od 25.04. do 29.04.2022
OBOWIĄZUJE OD 25.04 DO 29.04.22
Poniedziałek 25.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa kalafiorowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Makaron zapiekany z mięsem i sosem beszamelowym | 1,7,9 | 250g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Wtorek 26.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa włoska z makaronem ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Kotlet z piersi z kurczaka panierowany smażony | 1,3 | 110g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem | 7 | 90g |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Środa 27.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Fasolka po bretońsku | 1 | 250g |
2 | Bułka mini | 1 | 1szt |
3 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Czwartek 28.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa porowa z zacierką ze śmietaną | 1,9,7 | 250g |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | |
3 | Ryż z masłem i curry | 7 | 100g |
4 | Surówka z marchwi i brzoskwini | 90g | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Piątek 29.04
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik z kaszy manny | 1,9 | 250g |
2 | Paluszki rybne panierowane pieczone | 1,3,4,7 | 100g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.