Jadłospis od 14.11 – 18.11.2022
OBOWIĄZUJE OD 14.11 DO 18.11.22
Poniedziałek 14.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250g |
2 | Makaron z serem | 1,7 | 210g |
3 | Herbata z cytryną i cukrem, owoc | 200ml |
Wtorek 15.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa pieczarkowa z łazankami ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Karczek wp smażony z cebulą | 1 | 120g |
3 | Kasza pęczak z soczewicą | 1 | 100g |
4 | Buraki zasmażane | 7 | 90g |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Środa 16.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | |
3 | Ryż z masłem i curry | 7 | 100g |
4 | Surówka z marchwi i brzoskwini | 90g | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Czwartek 17.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa jarzynowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Pulpety w sosie pomidorowym | 1,3,7 | 150g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Ogórek kiszony | 70g | |
5 | Kompot | 200ml |
Piątek 18.11
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik z kaszy jęczmiennej | 1,9 | 250g |
2 | Filet rybny miruna panierowana smażona | 1,3,4 | 110g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r.