Jadłospis 20.03 – 24.03.2023r.
OBOWIĄZUJE OD 20.02.23 DO 24.02.23
Poniedziałek 20.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa pomidorowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250g |
2 | Jajko sadzone | 3 | 1szt |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Marchewka oprószana | 1,7 | 80g |
5 | Sok pomarańczowy z wodą | 200ml |
Wtorek 21.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Rosół z makaronem | 1,9 | 250g |
2 | Podudzia z kurczaka pieczone | 1szt | |
3 | Ryż z masłem i curry | 7 | 100g |
4 | Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną | 7,1 | 70g |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Środa 22.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Kostka rybna panierowana pieczona | 1,3,4,7 | 120g |
2 | Ziemniaki | 150g | |
3 | Surówka z kap.kiszonej z jabłkiem i marchwią | 90g | |
4 | Kompot owoc | 200ml |
Czwartek 23.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Bitki wp duszone z cebulą | 1 | 120g |
2 | Kasza jęczmienna | 1 | 120g |
3 | Sałata lodowa ze śmietaną | 7 | 80g |
4 | Woda z cytryną owoc | 200ml |
Piątek 24.02
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa brokułowa z zacierką ze śmietaną | 1,7,9 | 250g |
2 | Kopytkaz sosem pieczarkowym | 1,3,7 | 205g |
3 | Papryka czerwona św.cząstki | 50g | |
4 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r