PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis 13 – 17 III 2023

10 marca 2023 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 13.03.23 DO 17.02.23                      

Poniedziałek 13.03

 

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa jarzynowa z makaronem  ze śmietaną 7,9 250ml
2 Ryż z jabłkami 1,7 250g
3 Kompot  , jogurt naturalny   200ml

                                                                                                                                                                                             

Wtorek 14.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa brokułowa  z manną ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Kotlet schabowy panierowany smażony 1,3 100g
3 Ziemniaki   150g
4 Sałatka z buraków   90g
5 Herbata z cytryną i cukrem   200ml

                                                                                                                                                                                                                          

Środa 15.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa ogórkowa z ziemniakami ze śmietaną 7,9 250ml
2 Filet z indyka pieczony   90g
3 Kasza gryczana   120g
4 Surówka z kap.czerwonej z jabłkiem   90g
5 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                               

                Czwartek 16.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Krupnik zabielany z ziemniakami 1,7,9 250ml
2 Gulasz drobiowy z makaronem 1,7 250g
3 Kompot   200ml

                                                                                                                                                                                             

                Piątek 17.03

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa szczawiowa z ryżem ze śmietaną 7,9 250ml
2 Kostka rybna panierowana pieczona w jarzynach 1,3,4,7,9 170g
3 Ziemniaki   150g
55 Herbata z cytryną i cukrem   200ml

                                                                                                                                                            

Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content