Jadłospis 13 – 17 III 2023
OBOWIĄZUJE OD 13.03.23 DO 17.02.23
Poniedziałek 13.03
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa jarzynowa z makaronem ze śmietaną | 7,9 | 250ml |
2 | Ryż z jabłkami | 1,7 | 250g |
3 | Kompot , jogurt naturalny | 200ml |
Wtorek 14.03
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa brokułowa z manną ze śmietaną | 1,7,9 | 250ml |
2 | Kotlet schabowy panierowany smażony | 1,3 | 100g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
4 | Sałatka z buraków | 90g | |
5 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Środa 15.03
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa ogórkowa z ziemniakami ze śmietaną | 7,9 | 250ml |
2 | Filet z indyka pieczony | 90g | |
3 | Kasza gryczana | 120g | |
4 | Surówka z kap.czerwonej z jabłkiem | 90g | |
5 | Woda z cytryną | 200ml |
Czwartek 16.03
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Krupnik zabielany z ziemniakami | 1,7,9 | 250ml |
2 | Gulasz drobiowy z makaronem | 1,7 | 250g |
3 | Kompot | 200ml |
Piątek 17.03
Lp | Zestaw obiadowy | Alergeny | Wielkość porcji |
1 | Zupa szczawiowa z ryżem ze śmietaną | 7,9 | 250ml |
2 | Kostka rybna panierowana pieczona w jarzynach | 1,3,4,7,9 | 170g |
3 | Ziemniaki | 150g | |
55 | Herbata z cytryną i cukrem | 200ml |
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r