PL BIP FB

Szkoła Podstawowa Nr 18

Dąbrowa Górnicza

Jadłospis od 24.04 do 28.04.2023

21 kwietnia 2023 Autor: Norbert Owczarek 0 komentarzy

OBOWIĄZUJE OD 24.04.2023 DO 28.04.2023                   

Poniedziałek 24.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa jarzynowa z manną ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Kartacze z mięsem i tłuszczem 1,3 250g
3 Herbata z cytryną i cukrem    200ml

                                                                                                                                                                                             

Wtorek 25.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Krupnik z kaszy jaglanej 9 250ml
2 Kotlet schabowy panierowany smażony 1,3 100g
3 Ziemniaki   150g
4 Surówka z rzodkwi białej ze śmietaną 7,1 70g
5 Herbata z cytryną i cukrem    200ml

                                                                                                                                                                                                                           

Środa 26.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym 1,7,9 250ml
2 Łazanki z kapustą i boczkiem 1 250g
3 Woda z cytryną   200ml

                                                                                                                                                                            

                                                                                                 

                Czwartek 27.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa koperkowa z zacierką ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Pulpety w sosie pomidorowym 1,3,7 150g
3 Ryż   100g
4 Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 7 90g
5 Kompot    200ml

                                                                                                                                                                                             

                Piątek 28.04

Lp Zestaw obiadowy Alergeny Wielkość porcji
1 Zupa pieczarkowa z łazankami  ze śmietaną 1,7,9 250ml
2 Kostka rybna panierowana pieczona 1,3,4,7 120g
3 Ziemniaki   150g
4 Surówka z ogórka kiszonego i marchwi   90g
5 Herbata z cytryną i cukrem    200ml

                                                                                                                                                                           

       Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia na podstawie art.52c ust.6 ustawy z dnia 26 lipca 2016r

Kategoria: Z życia szkoły

Skip to content